Excursie de informare in Egipt – partea 2

Publicat pe Actualizat pe

Sunt în a doua zi la Marea Roșie, la 06.30 dimineața soarele bate atât de tare încât îmi este greu să citesc pe terasă fără ochelari de soare. După micul dejun la hotelul Royal Lagoons din Hurghada, ne pregătim pentru o zi dedicată vizitării hotelurilor de patru stele. De obicei turiștii mei nu le vor, majoritatea rezervă hoteluri egiptene de cinci stele, dar eu le studiez cu atenție pe cele de patru pentru că au tarife șocante și îmi place să-i fac fericiți pe tinerii îndrăgostiți, cu buget redus, plus că luna de miere în Egipt creează mereu o legătură puternică între mine și turiști.

De dimineață vizitez hotelul King Tut iar managerul de aici îmi explică detaliat facilitățile; zâmbesc…îmi aduc aminte că acesta e hotelul egiptean pe care l-am rezervat pentru prima dată, acum opt ani, când nici nu știam în ce țară e Hurghada și am avut jumătate de oră să mă documentez. Când ești la început trebuie să mai cauți pe Google cuvinte ca ”Hurghada, Country”…  Descopăr, totuși, aici, o plajă încântătoare, cu palmieri și apă de culoare turcoaz; nu lipsește nici reciful de corali, hotelul are chiar o maimuță și o cămilă care așteaptă să fie fotografiate. Cu toții cred că visam la întâlnirea cu cămila egipteană deci Obiectiv Bifat!

Cămila de la King Tut

Ghidul nostru, Nader, un om incredibil de calm, care a avut grijă de noi ca nimeni altul în această vacanță, ne învață câteva cuvinte utile în arabă, le pronunț așa:

  • Marhaba – Bună ziua
  • Sabah el her – Bună dimineața
  • Masa el her – Bună seara
  • Șucran – Mulțumesc

Cuvântul meu preferat în arabă rămâne Maktub…se pronunță simplu dar înseamnă mult: ”Așa a fost scris”.

După ce terminăm vizitarea hotelurilor, încercăm preparatele locale de la hotelul nostru. Mâncărurile sunt destul de diferite față de cele europene, cu greu îmi astâmpăr dorința de a încerca multe lucruri noi. Observ accentul pe condimente și diversitatea lipiilor, apreciez carnea de ton, plăcinta cu mere, curmalele și guava. Oferta de băuturi este slabă dar se poate suplimenta, la prețuri modice, pentru fresh-uri, vinuri franțuzești sau cafea turcească, de care grupul nostru este încântat. Seara se termină cu un program artistic, care aproape mă adoarme…dar hotelul compensează printr-o invitație la shisha, este fumatul din narghilea pe muzică arăbească, totodată un bun prilej de a socializa, oferit de majoritatea hotelurilor egiptene.

Fug la somn pentru că mâine vom vizita cele mai luxoase hoteluri de aici, cu teritorii imense, după care vom merge la cumpărături chiar în orașul Hurghada, abia aștept să împărtășesc cu voi noile experiențe.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s