Excursie de informare în Egipt – partea 4

Publicat pe

Este ora patru după-amiază și mă bucur de marea din zona Makadi, în care mă aflu în această a patra zi a excursiei de informare în Egipt. Sunt cu gândul la peștii gri și maronii care au înotat pe lângă picioarelor mele și îmi dau seama că toată această lume subacvatică, pusă la dispoziție de Hurghada, va fi un motiv pentru care voi reveni aici.

Hotelurile vizitate dimineață, în zona Makadi, ne-au surprins cu teritorii imense, cu recife de corali și cu o multitudine de piscine. Încălzite sau cu apă de mare, mărginite artistic de palmieri, având forme de lagună, toate asigură un mediu distractiv pentru turiști. Este interesant că în exteriorul hotelurilor de aici nu sunt orașe sau mall-uri, doar deșert și munți în stânga și în dreapta, sunt chiar peisajele pe care le așteptam în Egipt…Pe străzile care taie deșertul ne întâmpină doar panouri publicitare cu Salah, fotbalistul aflat acum într-o formă extraterestră, de care conaționalii sunt foarte mândri, așa cum eram noi de Hagi al nostru.

Hotelul Tia Heights Makadi 5*, la care tocmai ne-am cazat, în comparație cu cel inițial, Royal Lagoons 5*, pare că are o stea în plus: este mai spațios, se află pe o plajă de calitate, are propriul centru de scufundări, mâncarea este mai bună, mai ales oferta de fructe, dar…nu mă simt fericit aici. Sunt înconjurat de ucraineni și ruși, personalul îmi răspunde la engleză cu rusă cursivă, restaurantul principal este mai zgomotos decât o cantină studențească, la prânz nici nu reușesc să-mi găsesc colegii pe un teritoriu atât de mare iar recepția este atât de aglomerată încât ai impresia că organizează competiții de băut cocktail-uri și mâncat fursecuri. Simt această schimbare a hotelului ca și cum aș părăsi o femeie simplă și atentă pentru un top-model insensibil, cu vocabular foarte limitat.

Încerc să-mi fac ziua interesantă și caut cadouri pentru cei dragi la centrul de cumpărături al hotelului. Toate hotelurile respectabile din Hurghada au un centru comercial, unde totul se negociază, în aceste locuri se leagă rapid o amiciție între turiști și comercianți. Imediat îmi rețin numele, îmi arată că sunt și ei creștini, conducându-mă la icoana lui Iisus din magazin, și, după ceva timp, nu mi se mai par obositoare negocierile cu ei. Au inclusiv magazine specializate în papirusuri, aici sting luminile și desenele capătă forme ireale, asistăm așadar la o mică magie egipteană, creată cu ajutorul fosforului! În plimbarea mea spre restaurant, sunt fascinat de cer…Îmi rămâne în memorie o semilună falnică, păzită de stele ”de fildeș”, răsărite deasupra palmierilor adormiți devreme, ar putea fi decorul unei piese extravagante de teatru, lipsesc doar Aladin și lampa lui.

Dacă nu ați intrat deja în atmosfera din Egipt, vă propun una dintre melodiile care ne-au înveselit în periplul nostru.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s